Manchester 1984, het elfjarige voetbaltalent Georgie belandt steevast in de problemen door stomme streken uit te halen en kleine diefstallen. Als hij de portemonnee van Sir Matt Busby, de beroemde ex-manager van Manchester United, probeert te stelen, weet deze hem te grijpen. Hij ziet echter het talent van Georgie en besluit tijdelijk weer als coach terug te keren om het team van Georgie en zijn vriendjes voor te bereiden op de Manchester Junior Cup.

Manchester United voetbalcoach Matt Busby (Cox) herleeft zijn glorie- en tragediedagen uit de jaren vijftig als hij in 1984 een groepje fanatieke voetbalkinderen onder zijn hoede neemt. Cox speelt de op feiten gebaseerde materie - waaronder het vliegtuigongeluk dat Busby overleefde, terwijl het merendeel van de United spelers overleed - met ernst en eerbied, terwijl de kinderen met natuurlijk gemak Britse paupers verbeelden. Een solide film met personages die stuk voor stuk worstelen met onverwerkt verdriet en ongeleide dadendrang. Met muziek van onder meer New Order, Dead or Alive, The Smiths en Madness.

Lesmateriaal

Het gratis lesmateriaal is samengesteld door Cinekid, Zapp en Eye. Het leert leerlingen naar filmstructuur kijken en filmposters te benaderen.

  • Angst
  • Let op met kinderen tot 9 jaar

  David Scheinmann Verenigd Koninkrijk 2013, Feature

  Ga direct naar het lesmateriaal
  Thema Liefde/vriendschap, Identiteit, Sport
  Filmkenmerken Feature
  Volg ons ook op:

  Bekijk ook eens

  Bekijk alle films
  Volg ons op