En Tierra Extraña (In a Foreign Land)

Deze aangrijpende documentaire vertelt het verhaal van Spaanse economische vluchtelingen die een plekje hebben kunnen vinden in de hoofdstad van Schotland; Edinburgh. Edinbrugh heeft 500.000 inwoners, waarvan 30.000 werkende, Spaanse immigranten. In de documentaire volgen wij onder andere Gloria die een collectief startte in Edinburgh om aandacht te vragen voor de barre economische omstandigheden in Spanje. Onder het motto 'Ni Perdidos, Ni Callados' (noch verdwaald, noch zwijgend) drukken zij hun wanhoop en woede uit tegenover de Spaanse regering.

A powerful light on the issues of European identity and migration. At once a testimony and a work of research and analysis which rightly and elegantly affirms the place that art, youth and civic solidarity can play in giving a voice to the invisible. - Emilie Boucheteil (Institut français, jurylid The European Film Factory)

Lesmateriaal

Het lesmateriaal van The European Film Factory is gratis te gebruiken nadat u zich heeft aangemeld en uw acount is goedgekeurd. Deze goedkeuring wordt over het algemeen binnen een uur voltooid. Het lesmateriaal is alleen in het Engels verkrijgbaar. Echter zijn deze gemakkelijk door u of uw leerlingen te vertalen en te begrijpen. Het lesmateriaal gaat dieper in op de ontstaanscontext van de film, de thema's en de emoties die de film teweeg kunnen brengen. De film is geschikt voor meerdere vakken. Zo worden in het lesmateriaal de verschillende migratiestromen van de afgelopen eeuw besproken maar er wordt ook ruimte gegeven voor een persoonlijke discussie over het onderwerp. De film biedt tegelijkertijd een podium voor (economische) migranten en een podium voor de leerlingen om eigen meningen te ontdekken en verwoorden.

  • Alle leeftijden

Icíar Bollaín Schotland 2014, 72 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Democratie/dictatuur, Migratie, Mensenrechten/burgerschap, Identiteit
Filmkenmerken mid-length
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op