Een Atheense nachtclubartieste verkiest het ongebonden leven boven huwelijksaanzoeken van een rijke bourgeois en van een voetbalster, welke laatste haar tenslotte gekwetst vermoordt. Het debuut van Mercouri in het eerste internationale succes van Cacoyannis met een verfilmd toneelstuk dat door de neo- realistische aanpak zeer boeiend is geworden. De opgeklopte melodramatiek van sommige scènes wordt door het temperamentvolle acteren aannemelijk gemaakt. Soms is er bijna sprake van pure tragedie. (via: VPRO Cinema)

Cacoyannis combines tragedy and melodrama in a film that challenges the female stereotypes of the era, rendering Stella a symbol of the female emancipation and at the same time a tragic heroine. Sofronia Maravelaki (Jurylid van The European Film Factory)

Lesmateriaal

Het lesmateriaal van The European Film Factory is gratis te gebruiken nadat u zich heeft aangemeld en uw acount is goedgekeurd. Deze goedkeuring wordt over het algemeen binnen een uur voltooid. Het lesmateriaal is alleen in het Engels verkrijgbaar. Echter zijn deze gemakkelijk door u of uw leerlingen te vertalen en te begrijpen. Het lesmateriaal gaat dieper in op de ontstaanscontext van de film, de thema's en de emoties die de film teweeg kunnen brengen. Het lesmateriaal bespreekt camerawerk, montage en kostuums, maar ook gender rollen spelen een grote rol in de nabespreking.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar

Michael Cacoyannis Griekenland 1955, Feature

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Liefde/vriendschap, Identiteit
Filmkenmerken Feature
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op