Ervaar het komische genie met je klas als nooit te voren, op het witte doek!

The Kid kende een bewogen achtergrond: na het overlijden van zijn jongste kind, een paar dagen na de geboorte, besloot Chaplin, die al langere tijd in een creatieve impasse verkeerde, weer te gaan filmen. Het resultaat: Chaplin’s eerste lange speelfilm waarin hij komedie met drama combineerde. De film was in 1921 wereldwijd een enorm box-office succes en werd geprezen als een stap vooruit: de pure slapstick was in balans door de aandacht voor de karakterontwikkeling en Chaplin was gegroeid: van pure clown naar komiek. De tijdloze film is nog altijd zeer geliefd bij jong en oud.

Synopsis: In The Kid, die door velen als belangrijkste film uit het stomme tijdperk wordt gezien, krijgt het geliefde en iconische personage de zwerver (Chaplins alter ego The Little Tramp) een nieuwe sidekick: de Kid (Jackie Coogan). Charlie raakt al gauw gehecht aan de te vondeling gelegde baby. Ze blijken een perfect team en beleven veel avonturen. Inmiddels is de moeder de twee op het spoor gekomen en eist haar kind op… wat te doen?

Opnieuw in de bioscoop: Dit najaar verschijnt een reeks volledig gerestaureerde en gedigitaliseerde films van de legendarische komiek en één van de grootste filmmakers uit de filmgeschiedenis, Charlie Chaplin (1889-1977), opnieuw in de bioscoop. De filmreeks start op 7 oktober met de heruitbreng van The Kid (1921) een eeuw nadat de film voor het eerst verscheen.

  • Let op met kinderen tot 6 jaar
  • Angst
  • Geweld

Charlie Chaplin Verenigde Staten 1921, Mid-length

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Liefde/vriendschap, Familie
Filmkenmerken Mid-length
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op