Kijk de mooiste IDFA documentaires in en buiten Amsterdam (november), ook online

Tickets
Inschrijven mogelijk tot en met 10 september

IDFA, het documentairefestival dat jaarlijks in november in Amsterdam wordt gehouden, is er ook voor het onderwijs met een selectie van de mooiste documentaires voor het po, vo en mbo.

Het International Documentary Film Festival Amsterdam staat voor de kracht van de creatieve documentaire. Documentaires die kunnen verbinden, inspireren en prikkelen. Documentaires die de blik verruimen op onszelf, de omgeving en de wereld om ons heen.

Het festival dat jaarlijks in november in Amsterdam wordt gehouden, is er ook voor het onderwijs met een selectie van de mooiste documentaires voor het po, vo en mbo met bijpassend lesmateriaal. Het scholenprogramma voor 2021 is toegankelijk voor leerlingen in theaters in én buiten Amsterdam, maar ook online.

Drie manieren om in november IDFA te beleven:

1) In Amsterdamse theaters

In verschillende Amsterdamse theaters zien leerlingen documentaires die op een persoonlijke en creatieve manier de leefwereld van de vaak jonge hoofdpersonen laten zien. Waar mogelijk is de regisseur van de film ook in de zaal aanwezig. De schoolvoorstellingen in de Amsterdamse theaters vinden op de doordeweekse ochtenden van het festival plaats, namelijk op 18 en 19 november, en van 22 t/m 26 november. Volg de blauwe links om de programma's voor de verschillende onderwijstypen te bekijken: primair onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo.

2) In theaters in heel Nederland

Steeds meer leerlingen krijgen de kans kom mooie documentaires te zien, want Ieder jaar breiden de extra locaties voor IDFA-schoolvoorstellingen zich uit over extra locaties in heel Nederland. Bekijk het overzicht van de deelnemende theaters hier.

3) Online

Het is dit jaar mogelijk om een deel van de schoolvoorstellingen online te bezoeken. Je vindt het online programma hier.

Je kunt je klas nog tot 10 september 2021 inschrijven. Het gratis lesmateriaal bij de documentaires voor het onderwijs is vanaf oktober beschikbaar.

Afbeelding bovenaan deze pagina: still uit de IDFA-documentaire Dierbaren (2020), regisseur Saskia Gubbels.

Aanbieder

IDFA
Volg ons op