Leer vloggen met YouTuber Mo (Bekijk 't)

Tickets
Vloggen, je kunt er duizenden volgers mee krijgen, Mo leert je hoe!

Vloggen, je kunt er duizenden volgers mee krijgen! Hoe leuk is het dan als je op school een project krijgt over vloggen?

De Bekijk ’t vlogworkshop is een lessenserie van vier à vijf sessies en wordt gegeven door bekende vloggers zoals Mo van het YouTube kanaal Yo Mo. Leerlingen beginnen met voorbeelden en kenmerken van vlogs: wat maakt een vlog tot een goeie vlog en waarom hebben sommige vloggers zoveel volgers?

Filmen op straat

De leerlingen werken in groepjes en bedenken zelf wat voor vlog ze willen gaan maken. Er ontstaan allemaal verschillende ideeën: de één plakt een euro op straat en filmt de reacties van voorbijgangers, de ander deelt gratis knuffels uit, en weer een ander maakt een reportage door mensen op straat te interviewen over hun ervaringen met pesten en gepest worden.

Feestelijke vertoning

Als de leerlingen klaar zijn met filmen tevreden zijn met het beeldmateriaal monteren ze zelf de vlog monteren en maken ze een thumbnail. Aan het einde van de laatste les bekijken de leerlingen met elkaar alle vlogs en kunnen ze die uploaden. Er zijn daarnaast prijzen te verdienen in de categorieën beste presentatie, beste camerawerk en beste montage, en de workshopserie wordt feestelijk afgesloten met de prijsuitreiking.

Deze workshop kan aangepast worden aan alle niveaus/leerjaren. Leerlingen leren filmen, monteren en zichzelf presenteren, plus: ze gaan de samenwerking aan met klasgenoten.

Aanbieder

Bekijk't
Volg ons op