Dag van de Leraar: Focus op Film

Koop nu je kaartje
Met masterclass door de regisseurs van Klassen, uitreiking en vertoning Nationale Onderwijsfilm en de bekendmaking van de finalisten van de Filmleraar van het Jaar 2021 verkiezing.
Datum
Locatie Flint
Coninckstraat 60
3811 WK, Amersfoort
Categorie
Seminar
Bestemd voor
Iedereen

Feestelijk programma rondom film met masterclass van de regisseurs van Klassen, de uitreiking van de Nationale Onderwijsfilm 2021 en bekendmaking van de finalisten van Filmleraar van het Jaar 2021. Koop gauw je kaartje*

Aanbieder

Netwerk Filmeducatie

Liefhebber van onderwijsfilms, opgelet! Kom 5 oktober naar Amersfoort want dan, op de Dag van de Leraar, geven de makers van de serie Klassen een inspirerende masterclass. Daarna volgt de uitreiking van de Nationale Onderwijsfilm 2021Klassen maakt samen met nog vier andere titels kans om deze prijs in de wacht te slepen. Vier de kracht en pracht van (onderwijs)film 5 oktober met je collega's, leerlingen of vrienden in Amersfoort! Kaartjes voor de hele middag (inclusief koffie én een borreltje) kosten 8,50.  

11.45 - 12.45 - Ontvangst met koffie

12.45 - 14.15 - Masterclass Klassen

Ester Gould en Sarah Sylbing, de regisseurs van de documentaireserie Klassen, die zo veel stof deed opwaaien in onderwijsland, verzorgen een masterclass over de totstandkoming van Klassen en over het maken van documentaires.

14.15 - 14.45 - Pauze / Filmleraar van het Jaar 2021

Film vormt voor veel onderwijsprofessionals een onuitputtelijke bron van inspiratie. In de pauze onthult Bart Valkenier, Filmleraar van het Jaar 2020, de drie finalisten. De winnaar van de 4de verkiezing van Filmleraar van het Jaar wordt op 24 november bekend gemaakt tijdens documentaire festival Idfa in Eye Filmmuseum. De zes kanshebbers:

 • Regio Oost: Sanne Assink

 • Regio Midden: André Broens

 • Regio Zuid-Holland: Caroline de Nerée

 • Regio Noord-Holland: Henk Huibers

 • Regio Noord: Elroy Gramsbergen

 • Regio Zuid: Berrie de Zeeuw

14.45 - 15.15 - Jury/ Nationale Onderwijsfilm 2021

Dan volgt de bekendmaking van de Nationale Onderwijsfilm 2021. Wie gaat er met deze prijs vandoor? Op de shortlist staan:

 • Klassen: je hoeft in Nederland niet rijk te zijn om naar het vwo te gaan… Of toch wel? In deze zevendelige docuserie stellen regisseurs Ester Gould en Sarah Sylbing zich de vraag of iedereen wel gelijk is in het Nederlandse onderwijs. Ze volgen een aantal leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs.

 • De wijde wereld: brengt een emotioneel weerzien in beeld van voormalig docent Teade Walma en zijn klas van ontheemde vluchtelingenkinderen.

 • De schooltuineen jaar rond met je handen in de grond: een groep kinderen gaat aan de slag met het verbouwen van groenten en bloemen. Succes, enthousiasme en teleurstellingen volgen elkaar op.

 • Zouden ze het weten?: Wat doe je als je als juf onterecht wordt beschuldigd van kindermisbruik? ‘Zouden ze het weten?’ gaat over juf Magalies eerste jaar terug voor de klas.

 • 100 dagen voor de klas: een portret vol ups en downs van buitengewoon stagiairs Tim den Besten en Nicolaas Veul.

15.15 - 16.15 - Vertoning Nationale Onderwijsfilm 2021

Direct na de bekendmaking van de winnaar start de vertoning van de Nationale Onderwijsfilm 2021.

16.15 - 17.00 - Borrel

Na afloop staat er een drankje klaar in de foyer van theater Flint.


Met Focus op Film hanteren we de richtlijnen van gast-theater Flint m.b.t. de coronamaatregelen. Dat betekent dat bezoekers moeten beschikken over een coronatoegangsbewijs. Lees hier hoe je je coronatoegangsbewijs kunt verkrijgen of raadpleeg de website van de Rijksoverheid.

Focus op Film wordt georganiseerd ism Netwerk Filmeducatie en Amersfoort Nationale Onderwijsstad en is onderdeel van de Nationale Onderwijsweek die in de week van maandag 4 t/m vrijdag 8 oktober 2021 plaatsvindt. De Nationale Onderwijsweek wil het prachtige van onderwijs een krachtig podium geven, met dit jaar als thema ‘Samen voor de toekomst’. Het belooft een week te worden met een programma vol inspiratie, kennis en liefde voor het onderwijsvak, op bijzondere locaties in de stad.

Deel evenement op
Volg ons op