Contact

Filmhub Oost

M: info@filmhuboost.nl. P: 024 381 8122. Arsenaalgas 8, 6511 PE Nijmegen

Veelgestelde vragen

Ik ben leraar in Gelderland/Overijssel, wat kan Filmhub Oost voor mij betekenen?

Benieuwd wat er in de omgeving van school allemaal te doen is? Welke lessen gewoon in de klas kunnen worden gevolgd? Of welke programma’s geschikt zijn voor de jongste leerlingen? Filmhub Oost maakt inzichtelijk welk aanbod binnen de regio al beschikbaar is, inspireert jou met goede voorbeelden van filmeducatieprojecten, organiseert trainingen zodat jij film nog beter in kunt zetten in de klas én adviseert op maat. Dit alles met als doel dat zoveel mogelijk leerlingen –van onderbouw po tot mbo– van passend beeldonderwijs kunnen profiteren. Kijk op onze digitale kaart of stuur ons een mailtje.


Ik ben cultuuraanbieder in Gelderland/Overijssel, wat kan Filmhub Oost voor mij betekenen?

Waar jouw behoefte ook ligt, we helpen jou graag en met veel enthousiasme op weg. We maken jouw projecten zichtbaar, geven je tips over hoe jouw educatieprogramma te beginnen of te verbeteren en geven je de kans om zelf jouw netwerk binnen de onderwijswereld te vergroten. Stuur ons een mailtje!


Hoe vind ik filmeducatief aanbod in mijn stad/gemeente/regio?

Hier vind je een fijn overzicht van al het filmeducatie aanbod in Overijssel en Gelderland. Je kunt een specifieke gemeente aanklikken om het aanbod in die regio te zien. Zo kun je gemakkelijk kijken welke aanbieders bij jou in de buurt actief zijn.


Ik wil graag een langdurig project filmeducatie starten op een school. Hoe kan ik dit financieren?

We zijn druk bezig met het maken van een overzicht van allerlei financieringsmogelijkheden. Houd daarvoor onze website in de gaten. Voor nu zou je kunnen kijken op de website van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Zij stimuleren culturele initiatieven en scholen in het hele land. Op de website vind je een handig stappenplan voor het aanvragen van subsidie. Voorbeelden van projecten die met behulp van het Fonds voor Cultuurparticipatie worden uitgevoerd, zijn ‘Film in je vak’ op het Johannes Fontanus College in Barneveld, ‘De Filmacademie’ op het Montessori College in Nijmegen, 'De Filmfabriek' op het Freinetschool De Bothoven in Enschede, 'De Beeldbastards' op De Stedelijke Mavo en Het Erasmus in Enschede en 'MOVE T' op het Agnieten College in Zwartsluis.


Hoe kan ik als vakdocent in contact komen met scholen?

In Gelderland kun je het beste contact opnemen met een Cultuurpunt bij jou in de buurt. In Overijssel kun je het beste contact opnemen met de penvoerder van het traject Cultuureducatie met Kwaliteit bij jou in de buurt. Deze lokale cultuurbemiddelingspunten (Cultuur- of CmK-punt) onderhouden het contact met scholen en helpen hen bij het selecteren van geschikt aanbod. Een overzicht van alle Cultuurpunten in Gelderland vind je hier. Een overzicht van alle CmK-penvoerders vind je hier.


Filmeducatie blijft ontwikkelen. Hoe blijf ik op de hoogte van het laatste nieuws?

Om op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen en nieuwtjes rondom filmeducatie kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief. Verder delen we bijna dagelijks nieuws en lestips op onze LinkedIn-pagina. Ook de nieuwsbrief van het Landelijk Netwerk Filmeducatie is een aanrader!


Maandelijks filmeducatienieuws in je mailbox?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Volg ons op