Beestenboel

Leestijd ca. 5 minuten

Zuid-Holland

Filmhub Zuid-Holland

Op 4 oktober spelen alle dieren de hoofdrol. Filmhub Zuid-Holland heeft speciaal ter gelegenheid van Dierendag gratis films + lesmateriaal geselecteerd met spinnen, honden, katten, vossen, uilen en nog veel meer!

Anansi de Spin

De sprookjes uit Afrika van de slimme spin Anansi zijn mega-beroemd in Suriname, De Antillen, West Afrika en zelfs in het zuiden van Amerika, maar vreemd genoeg minder bekend in Nederland en de rest van Europa. Een nieuwe serie spannende animatiefilms, waarin Anansi de spin zijn tegenstanders steeds te slim af is was er nog niet. Tot nu!

Aan de slag!

Nijntje de film

Dit is een activerende les boordevol speelse (klassikale) opdrachten om vooraf aan het kijken van 'Nijntje de film' te doen. Samen film kijken en hieraan plezier beleven staat voorop. Het gaat om ervaren, ontdekken, stimuleren van de eigen fantasie en een verbinding maken met het verhaal en de personages.

Aan de slag!

Bears Love Me!

De achtjarige Jip gaat met het gezin op kampeervakantie naar Amerika. Maar als de vakantiestress toeslaat en Jip geen enkele beer dreigt te kunnen zien, loopt ze stiekem weg om zelf haar lievelingsdieren op te zoeken.

Aan de slag!

Verhalen met een staartje

In deze les wordt ingegaan op verschillende animatiefilms en stijlen. Aan de hand van korte filmfragmenten en plaatjes worden er opdrachten aangeboden waarin de kinderen kennis maken met verschillende aspecten die bij animatiefilm horen zoals; personages, filmgeluiden fantasie en stop-motion technieken.

Aan de slag!

Het kleine dappere Vosje

Vandaag is het zover: de grote dag van de feestelijke picknick met taart! In deze extra lange special van de serie Picknick met Taart volgen we het dappere Vosje. De taarten zien er verrukkelijk uit, iedereen is er, er kan niets meer fout gaan. Maar toch gaat het vreselijk mis. De taarten worden gestolen! Alleen Vosje heeft gezien wie het deed. Klein maar dapper probeert het Vosje van alles om de taartrovers te pakken te krijgen. Zou het lukken?

Aan de slag!

Ken jij nog andere leuke dierenfilms?

Laat het ons weten

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op