Filmhub Noord-Holland

Knooppunt voor filmeducatie in Noord-Holland

Leer leerlingen over de kracht en pracht van film!

Film en bewegend beeld zijn overal om ons heen. Kinderen en jongeren maken en delen film dagelijks. Om beelden ook te kunnen duiden en creatief in te zetten, hebben zij meer kennis, vaardigheid en inzicht nodig. Filmhub Noord-Holland is een netwerk van filmeducatie-aanbieders en cultuurbemiddelaar en adviseert, ondersteunt en inspireert scholen en cultuuraanbieders op het gebied van filmeducatie. Samen zetten wij filmeducatie in om van kinderen en jongeren kritische kijkers en vaardige filmmakers te maken. We zijn verbinder, wegwijzer en aanjager voor het onderwijs en het culturele veld. Ons motto: Leer film spreken.

Ga direct aan de slag

Filmeducatie bij jou in de buurt!

Zoveel leuke filmprojecten dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Op de interactieve kaart bieden we een overzicht van alle aanbieders: filmtheaters, filmfestivals, filmdocenten, cultuurcentra, bibliotheken en meer.

Bekijk ‘m hier!

" The most honest form of filmmaking is to make a film for yourself"

Peter Jackson

Op 17 juni j.l. waren Noord-Hollandse filmeducatie-aanbieders online bijeen voor een werkbijeenkomst van de Filmhub. Hierin gaven we alvast een inkijkje in het scholenonderzoek en blikten we vooruit en spraken we over de speerpunten en thema's waarmee we op scholen aan de slag gaan. Het verslag van de middag is hier te lezen.

Volg ons op