Knooppunt voor filmeducatie in Noord-Holland

Wij adviseren, ondersteunen en inspireren scholen en cultuuraanbieders op het gebied van filmeducatie

Leer leerlingen over de kracht en pracht van film!

Film en bewegend beeld zijn overal om ons heen. Kinderen en jongeren maken en delen film dagelijks. Om beelden ook te kunnen duiden en creatief in te zetten, hebben zij meer kennis, vaardigheid en inzicht nodig. Filmhub Noord-Holland is een netwerk van filmeducatie-aanbieders en cultuurbemiddelaar en adviseert, ondersteunt en inspireert scholen en cultuuraanbieders op het gebied van filmeducatie. Samen zetten wij filmeducatie in om van kinderen en jongeren kritische kijkers en vaardige filmmakers te maken. We zijn verbinder, wegwijzer en aanjager voor het onderwijs en het culturele veld. Ons motto: Leer film spreken.

Ga direct aan de slag

Filmeducatie bij jou in de buurt!

Zoveel leuke filmprojecten dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Op de interactieve kaart bieden we een overzicht van alle aanbieders: filmtheaters, filmfestivals, filmdocenten, cultuurcentra, bibliotheken en meer.

Bekijk ‘m hier!

Gezocht: filmvakdocenten, cultuureducatoren, filmmakers

Filmhub Noord-Holland start binnenkort met het regionaal leernetwerk, onze “filmdocentenpoule”. Daarvoor zoeken we filmdocenten, cultuureducatoren en filmmakers met de ambitie om meer te doen met filmeducatie in het onderwijs! Heb je al heel veel ervaring? Of juist nog helemaal geen? Ben je gespecialiseerd op één vlak? Wij komen graag met je in contact.

Meer informatie

" The most honest form of filmmaking is to make a film for yourself"

Peter Jackson

Volg ons op