Op zoek naar films?

Ontdek eigenwijze, grappige, sociaal betrokken en superspannende films; op de website van Netwerk Filmeducatie vind je ze allemaal, vaak met bijbehorend (digitaal) lesmateriaal. Wil je een educatieve filmvertoning in een theater bij jou in de buurt? Neem daarvoor contact met ons op: info@filmhuboost.nl

Filmlessen voor in de klas

iPads, microfoons en statieven: gratis te leen!

Wil je met leerlingen een film, vlog of documentaire maken, maar ontbreekt het je aan de juiste middelen hiervoor? Filmhub Oost stelt in deze pilotperiode vier leskisten beschikbaar voor onderwijsinstellingen, filmdocenten, filmtheaters en andere aanbieders van filmeducatie in Overijssel en Gelderland.

Lees meer

Filmprofessionals in de klas!

Scholen en culturele organisaties geven aan dat het lastig is om professionele filmmakers in de klas te krijgen; iets wat wel goed lukt voor de kunstdisciplines literatuur, muziek en beeldend. Elke ontmoeting met een filmprofessional inspireert leerlingen om anders naar film te kijken en ook om hen te laten zien wat er allemaal bij komt kijken om een film te maken. De filmcentrale regelt het voor je!

Lees meer

Meer leren over filmeducatie?

We organiseren regelmatig trainingen, cursussen en workshops voor leraren en aanbieders van filmeducatie. Hierin maak je kennis met jouw collega's en vakgenoten en leer je meer over een heleboel verschillende aspecten van filmeducatie. Houd onze agenda in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Bekijk onze agenda

Een andere vraag? Wij helpen je graag!

Neem contact met ons op

Volg ons op