Knooppunt voor filmeducatie in Brabant, Limburg & Zeeland

Filmhub Zuid adviseert, ondersteunt en inspireert scholen en cultuuraanbieders op het gebied van filmeducatie

Leer film spreken: ga aan de slag met filmeducatie.

Wat zie je nou echt als je naar Instastories, videoclips, series en films kijkt? Waarom trekt het zo je aandacht? Waarom roert het je? Waarom snap je het zonder woorden? Om meer te zien in deze audiovisuele uitingen moet je de taal van film leren spreken.

Bewegend beeld is alom aanwezig in onze samenleving. Naast gesproken en geschreven taal communiceren we met elkaar in beelden, en we creëren continu beelden van onszelf en de wereld om ons heen. Aangezien kinderen en jongeren met beelden opgroeien, is het noodzakelijk dat ze op school vanuit een positieve, open benadering met bewegend beeld kennismaken.

Filmhub Zuid is het knooppunt voor filmeducatie in Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. We leggen bij Filmhub Zuid de nadruk op de rijkdom en de magie van film. Liefde voor film staat centraal in al onze activiteiten.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van filmeducatie in je klas, school of filmtheater? Ben je een aanbieder van filmeducatie en wil je graag kennismaken? Bel, app of mail ons!

" Everything I learned, I learned from the movies."

Audrey Hepburn
Volg ons op