Filmeducatietips

Iedere maand presenteert Lex Uiting voor Filmhub Zuid de meest leuke en leerzame filmeducatielessen en -workshops voor VO en PO.

Bekijk de tips van deze maand

Op zoek naar films en bijhorend lesmateriaal?

Het is een lastige tijd, zonder leuke en leerzame excursies en uitstapjes naar het theater of filmhuis. Maar helemaal geen film in de klas? Dat laten we niet gebeuren! Daarom hebben we een aantal toffe films en opdrachten voor je verzameld. Alle films en opdrachten in deze documenten zijn gratis online beschikbaar om te kijken in de klas. Bij iedere titel vertellen we je ook meteen hoe lang de film precies duurt en waarom wij de film aanraden.

Download de filmwijzers hier

(F)lessenpost

Nu we nog steeds niet naar school mogen komen, blijven we zoeken naar manieren om filmeducatie naar je toe te brengen. Gelukkig is er (F)lessenpost! Per post sturen we gratis en voor niets kant-en-klare filmlessen naar je toe.

Training & kennisdeling

We organiseren regelmatig (online) vragenuurtjes, trainingen en workshops voor docenten, filmmakers en aanbieders van filmeducatie. Hou onze agenda in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Bekijk onze agenda

Iedere maand alle filmeducatie-highlights in je mail?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om maandelijks de fijnste filmeducatietips te ontvangen.

Schrijf je in

Een andere vraag?

Bel, mail of app een van onze consulenten!

Neem contact met ons op

Volg ons op