Filmtechnieksets

Laat techniek geen drempel zijn.

Nog niet elke school heeft een eigen filmlokaal of voldoende camera’s op de plank liggen om makkelijk aan de slag te kunnen met film. Maar laat techniek vooral geen drempel zijn. Met relatief weinig middelen kun je op eenvoudige wijze aan de slag; bijvoorbeeld om een (gast)les van een vakdocent film op school mogelijk te maken, ter kennismaking en inspiratie, om ‘koudwatervrees’ weg te nemen of om langer door te kunnen werken aan een filmproject in de klas.

Wat zit erin?

10 iPads inclusief houder, 10 microfoons, 10 statieven, 10 zoomlenzen en 10 wide angle lenzen, 30 koptelefoons, 10 audio splitters, 1 HDMI kabel, 1 Apple adapterstuk en een uitgebreide gebruikershandleiding. Optioneel: green screen en lampenset (bestaande uit 3 lampen). Op ons YouTube-kanaal zijn bovendien een heleboel instructievideo's te vinden.

Bekijk de instructievideo's

Filmtechniekset aanvragen

De sets zijn voor maximaal een maand te leen. Mocht je een set langer willen lenen, bijvoorbeeld voor een groot filmproject, dan kijken we graag met je naar de mogelijkheden. We hebben een protocol opgesteld om het uitlenen goed te laten verlopen. Lees dit voordat je een set reserveert. Heb je vragen? Mail ze naar laura@filmhuboost.nl

Bekijk het protocol

Hulp nodig?

We raden scholen zeker aan om een filmexpert of gastdocent in te huren, om zo meer (creatieve) kennis en ervaring de klas in te halen. Benieuwd wie er bij jou in de buurt is? Je kunt hierover contact opnemen met ons of met jouw lokale cultuurbemiddelaar. Ook kun je onze digitale kaart raadplegen; hierop zijn alle filmtheaters, vakdocenten en speciale organisaties voor filmeducatie verzameld. Zij doen onder andere animatieworkshops en projecten om van je eindmusical een eindfilm te maken, maar ook trainingen voor leraren zelf.

Bekijk de digitale kaart
Volg ons op