A KISS is een grappig, luchtige en avontuurlijke korte film over drie vrienden die samen op een AZC in Nederland wonen. Abdi, een 12 jarige syrische vluchteling wordt verliefd op de 15 jarige Leyli en wil met haar naar de jaarlijkse zomer disco. Alleen heeft Abdi het lef niet om haar te vragen. Wanneer bekend wordt dat Abdi aan het einde van de week moet verhuizen naar een ander asielzoekerscentrum begint hij aan een onstuitbare opmars Leyli’s hart voor zich te winnen en dit te bezegelen met een kus. Wetend dat wanneer hij haar kwijt raakt, hij de rest van zijn leven spijt zal hebben.

A KISS is opgezet door Nima Mohaghegh en Saman Amini. Zowel Mohaghegh als Amini zijn zelf eind 1990 als vluchteling naar Nederland gekomen. Ze hebben een groot deel van hun jeugd doorgebracht op verschillende AZCs. Door hun persoonlijke ervaring geeft A Kiss een realistische inkijk hoe het is om in een AZC op te groeien. Hiermee hopen Mohaghegh en Amini begrip te creëren en een brug te slaan tussen asielzoekers en de Europese samenleving.

Lesmateriaal

De film is samen met op maat gemaakt lesmateriaal tegen een vergoeding te bestellen. Neem hiervoor contact op met Christine de Jager via christine@blacksheepcanfly.nl.

  • Angst
  • Grof taalgebruik
  • Let op met kinderen tot 9 jaar

Nima Mohaghegh Nederland 2018, 33 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Liefde/vriendschap, Identiteit, Cultuurverschillen, Discriminatie/racisme, Geloof en Levensbeschouwing, Oorlog/vrijheid
Filmkenmerken mid-length
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op