Filmleraar van het Jaar 2023

Stemmen

Dit zijn de drie finalisten

Dit zijn de drie finalisten van de landelijke verkiezing Filmleraar van het Jaar 2021: Berrie de Zeeuw, Caroline de Nerée en Elroy Gramsbergen. Wie is jouw favoriet en verdient de gewilde titel? Breng je stem uit en maak kans op kaarten voor het feestelijke verkiezingsevent tijdens IDFA op 24 november.

Stem op je favoriet!

Dit zijn de zes regionale winnaars

Dit jaar zijn er voor het eerst regionale voorrondes gehouden voor Filmleraar van het Jaar 2021. De zes winnaars maken allemaal kans op de landelijke titel Filmleraar van het Jaar 2021. Nieuwsgierig naar de kanshebbers? Je ontmoet ze hieronder.

Ontmoet ze allemaal

En de winnaar krijgt...

De winnaar van de verkiezing is gedurende één schooljaar het boegbeeld voor filmeducatie in het onderwijs, premium spreker op evenementen van het Netwerk Filmeducatie, mag een jaar lang gratis naar de film en met de klas naar een filmfestival of theater naar keuze. Ook neemt de winnaar plaats in de jury van de volgende verkiezing.

Alles over de verkiezing

Wat doet een filmleraar eigenlijk?

We hebben een paar leraren geïnterviewd die je laten zien hoe en waarom zij film inzetten in hun lessen. Maak kennis met deze toppers!

Bekijk voorbeelden

Ontmoet Bart Valkenier Filmleraar van 2020

Jury 2020

De vakjury koos vorig jaar voor Bart Valkenier vanwege zijn missie om film voor iedereen toegankelijk te maken. Bart motiveert leerlingen om zelf film te maken, verbindt verschillende kunstgenres, zijn filmpjes zijn uitnodigend voor leerlingen en zet ze aan tot actie om aan de slag te gaan met film.
Volg ons op