Word jij Filmleraar van het Jaar?

Breng jij met film je lesstof tot leven? Leer jij je leerlingen kijken door de lens van een ander? Vorige week zijn de voorrondes gestart in het hele land. We gaan op zoek naar de beste en meest inspirerende filmleraar van het jaar.

Check de spelregels

Doe je mee?

Een meester die leerlingen uitdaagt door middel van een online bewegings-challenge. Een docent aardrijkskunde die gentrification uitlegt met een vlog. Economieleraren die het begrip geld verklaren met zelfgemaakte filmscènes. Een filmleraar is in alle onderwijssoorten en leergebieden terug te vinden. Misschien ben jij er zelf ook wel één?

Doe de sneltest

Prijzen winnen

De winnaar is gedurende één schooljaar het boegbeeld voor filmeducatie in het onderwijs, is premium spreker op evenementen van het Netwerk Filmeducatie, mag een jaar lang gratis naar de film en met de klas naar een filmfestival of theater naar keuze. Ook neemt de winnaar plaats in de jury van de volgende verkiezing.

Alles over de verkiezing

Wat doet een filmleraar?

We hebben een paar leraren geïnterviewd die je laten zien hoe en waarom zij film inzetten in hun lessen. Maak kennis met deze toppers!

Bekijk voorbeelden

Ontmoet Bart Valkenier Filmleraar van 2020

Jury 2020

De vakjury koos vorig jaar voor Bart Valkenier vanwege zijn missie om film voor iedereen toegankelijk te maken. Bart motiveert leerlingen om zelf film te maken, verbindt verschillende kunstgenres, zijn filmpjes zijn uitnodigend voor leerlingen en zet ze aan tot actie om aan de slag te gaan met film.

De landelijke zoektocht naar de Filmleraar van het Jaar 2021 is gestart.

Doe mee!
Volg ons op