Pers

Zes leraren strijden om landelijke titel Filmleraar van het Jaar

Dit jaar zijn er voor het eerst regionale voorrondes in het hele land gehouden voor de Filmleraar van het Jaar 2021. In samenwerking met de filmhubs maken deze regionale winnaars allemaal kans op de titel Filmleraar van het Jaar 2021.

Persbericht en beeld

Lancering website met meester Hidde

Aardrijkskundeleraar Hidde Nuijten, bekend als de rappende meester Hidde, lanceerde in april 2021 samen met Netwerk Filmeducatie een clip over het belang van filmeducatie.

Persbericht en clip

Persbericht Filmleraar van het Jaar 2020

Bart Valkenier werd op 29 september 2020 uitgeroepen tot de nieuwe Filmleraar van het Jaar. Bart werd door de vakjury van film-en onderwijsprofessionals verkozen tot de meest aansprekende filmdocent.

Meer info in het persbericht

Verankering van filmeducatie in het onderwijs

Op donderdag 24 september 2020 presenteerde het Netwerk Filmeducatie twee nieuwe publicaties: Dit is filmeducatie! en Doorlopende leerlijn film. De publicaties beschrijven concreet wat leraren met filmeducatie bereiken en dragen bij aan de structurele verankering van filmeducatie in het onderwijs.

Lees het persbericht hier

Logo's Netwerk Filmeducatie

Het logo van Netwerk Filmeducatie is beschikbaar in drie kleuren. Hier vind je alle formaten die je kunt wensen, voor print en voor digitaal gebruik, in één zip-bestand.

Download de set logo's hier

Beeld Supa Modo

Bewerkt beeld in de NFE huisstijl van Supa Modo, aandoenlijke film uit Kenia, over de 9-jarige Jo die al een tijdje ziek is. Ze fantaseert in het ziekenhuis elke dag over de helden uit haar lievelingsfilms. In haar dromen is Jo zelf ‘Supa Modo’, een held die kan vliegen.

Download het beeld hier

Beeld netwerkbijeenkomst

We hopen gauw weer met alle leden fysiek bij elkaar te kunnen komen, zoals we dat ook deden voor de pandemie. Bijvoorbeeld tijdens de Fast Forward Filmeducatie bijeenkomst in 2019, in Eye Filmmuseum. Credits: Anna van der Kooij.

Download dit beeld
Volg ons op