Het irritante eiland

Een absurdistische jeugdfilm over een elfjarige jongen die woont op een vervloekt eiland waar iedereen irritant is.

De elfjarige Hunter woont op een bijzonder eiland. In de middeleeuwen heeft een heks er een vloek over uitgesproken die ervoor zorgt dat iedereen die er woont of het eiland bezoekt voor altijd irritant is. Zo tikken Hunters klasgenoten constant met pennen, knipt zijn leraar in de klas zijn teennagels en verzint zijn broer raps die niet rijmen. Alleen Hunter zelf is aan de vloek ontsnapt.

Wanneer er een nieuwe brug geopend wordt die het eiland met het vasteland verbindt, verspreidt de vloek zich steeds verder. Samen met Aafje, de dochter van twee wetenschappers, gaat Hunter op onderzoek uit om de vloek op te heffen. Een humoristische en fantasierijke jeugdfilm met originele personages voor leerlingen in de bovenbouw van het basisonderwijs.

Aan de slag met deze les?

De film is gratis te bekijken via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina. Daarnaast is onderaan deze pagina lesmateriaal beschikbaar bij de film voor groep 6, 7 en 8, gemaakt door het Nederlands Film Festival. In deze les analyseren de leerlingen enkele fragmenten en leren ze over raamvertellingen, kostuums en het werk van een regisseur.

  • Angst
  • Let op met kinderen tot 9 jaar

Albert Jan van Rees Nederland 2019, 76 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Middeleeuwen, Verbeelding / fantasie
Filmkenmerken > 61 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op