Het meisje zonder zwaartekracht

Denchimeg woont in Mongolië en heeft een moeilijke thuissituatie. Haar vader zit in de gevangenis, haar moeder is ex-alcoholiste, en de familie heeft weinig geld. Erdenchimeg heeft ook een droom. Ze wil graag slangenmens (acrobate) worden en krijgt ondanks alles de kans om naar een circusschool te gaan. Ze werkt hard, maar toch lukt het Erdenchimeg niet om haar oefeningen goed uit te voeren. Ze is bang dat ze hierdoor niet meer bij het team hoort en misschien wel van school af moet.

Lesmateriaal Amnesty International

Het meisje zonder zwaartekracht is onderdeel van de serie Mensjesrechten. Deze serie is ontwikkeld door Amnesty International en de Evangelische Omroep (EO). Via de website van Amnesty International kan een lespakket worden aangevraagd. De lessen zijn geschikt vanaf klas 3 van het voortgezet onderwijs en voor het mbo. Mensjesrechten biedt u als docent veel mogelijkheden te variëren en differentiëren. Het sluit goed aan bij de vakken maatschappijleer, aardrijkskunde, geschiedenis, Nederlands, filosofie, levensbeschouwing en burgerschap. De lessenreeks is ook geschikt voor mentorlessen en projecten. U kunt opdrachten uit de werkbladen kiezen die het beste aansluiten op het niveau van uw leerlingen.

Lesmateriaal IDFA

De onderstaande PDF bevat zowel een handleiding voor docenten als een werkblad voor leerlingen. Een deel van de vragen kan beantwoord worden voor het kijken van de film en een deel daarna. Leerlingen leren nadenken over hun eigen toekomst en doelen die ze willen bereiken.

  • Alle leeftijden

Jens Pedersen Nederland / Mongolië 2018, 17 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Liefde/vriendschap, Identiteit, Cultuurverschillen, Mensenrechten/burgerschap, Sport
Filmkenmerken short
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op