Ik ben echt niet bang!

Mack 'De Racekabouter' Bouwense (9 jaar) is een gedreven, bijdehante en soms brutale kleine jongen. Hij leeft met zijn kwetsbare gespiegelde hart op 'geleende' tijd en gaat daarom twee keer zo hard. Op de motorcrossbaan staat hij onder prestatiedruk, terwijl de dood over zijn schouders loert.

Toen Mack werd geboren dachten de doktoren dat hij slechts enkele dagen te leven had. Wonderbaarlijk genoeg hadden zij ongelijk. De motorcross wedstrijden waar Mack aan mee doet zijn niet geheel ongevaarlijk. Voor elk wedstrijdseizoen moet hij medisch worden getest en er staat altijd een medische post klaar.

Lesbrief

Cinekid, ZappDoc en IDFA hebben de vijftien mooiste jeugddocumentaires met bijzondere, waargebeurde verhalen beschikbaar gesteld voor alle thuiswerkende kinderen. IDFA heeft een lesbrief ontwikkeld die toepasbaar is op alle films. Deze kun je hieronder downloaden. De lesbrief is bedoeld om leerlingen kennis te laten maken met het genre documentaire. Het kijken van documentaires helpt kinderen in het vormen van een mening, verruimt hun blik op de wereld en leert ze op een speelse manier kritisch te zijn over wat ze zien.

VIJFTIEN KEER KIJKEN: Bekijk hier de hele playlist van ZappDoc.

  • Alle leeftijden

Willem Baptist Nederland 2010, 20 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Gezondheid, Sport
Filmkenmerken short

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op