Jovanna For Future

Openhartig portret van een jonge klimaatactivist die niet alleen blijkt te zijn.

Geïnspireerd door Greta Thunberg protesteert Jovanna iedere vrijdag voor het stadhuis van Deventer voor een beter klimaat. We volgen haar tijdens stakingen en bij haar thuis – ze woont met haar ouders in een duurzaam aardehuis. Al dat klimaatneutrale gedoe is soms best lastig; Jovanna mag bijvoorbeeld van haar ouders geen toetje dat in plastic is verpakt.

IFFR Thema: Strijd

Deze film is een startpunt om het thema strijd met de klas te behandelen. Wat is strijden eigenlijk? Waarom zou iemand een strijd aangaan? Welke strijd gaan de hoofdrolspelers in de films aan? Zou jij de strijd ook op dezelfde manier voeren? 
De leerlingen denken tijdens de lessen verder na over het thema ‘strijd’. Moet je een strijd altijd willen winnen? Moet je leren om tegen je verlies te kunnen? Kun je nog steeds vrienden zijn met iemand waar je het niet mee eens bent? Wanneer blijf je strijden en wanneer geef je op? Het thema ‘strijd’ biedt veel gespreksstof om met de leerlingen te behandelen. Klik op het lesmateriaal hieronder voor meer informatie!

  • Alle leeftijden

Mirjam Marks Nederland 2020,

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Milieu/klimaat/natuur
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op