Met een droge stem in een voice-over vertelt Kaweh Modiri een verhaal dat, net als bij een boek, met behulp van diverse hoofdstukken uitgelicht wordt. Het begin is eenvoudig en duidelijk: Modiri vertelt ons dat iemand zijn laptop heeft gestolen, vanuit zijn eigen huis. Maar de rollen van de dader en het slachtoffer worden geleidelijk aan omgedraaid wanneer Modiri zijn inbreker leert kennen en hem identificeert als Omar, de hoofdpersoon in zijn nieuwe roman, die hem momenteel een “writer’s block” bezorgt. Hij raakt geobsedeerd door Omar en gebruikt verschillende trucs om met hem in contact te komen. Hun levens raken verstrikt. De hele tijd balanceert het verhaal op een dunne lijn tussen documentaire en fictie.

Lesmateriaal

Met het lesmateriaal van IFFR leren leerlingen het verschil tussen een speelfilm en een documentaire. Leerlingen leren of ze verschillen kunnen onderscheiden tussen film en documentaire en krijgen kijkvragen mee waardoor ze de film bewuster kunnen kijken. Verschillende aspecten zoals geluid, camera en acteurs komen aan bod in het materiaal. Op het einde wordt er ook een link met fotografie getrokken, hoe echt zijn alle foto's die we zien?

In de docentenhandleiding staat extra verdieping en mogelijke antwoorden op de vragen. Ook staat er wat meer informatie over de regisseur.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar

Kaweh Modiri Nederland 2010, Short

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Liefde/vriendschap, Mensenrechten/burgerschap, Industrialisatie/globalisering
Filmkenmerken Short
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op