In de bekroonde korte animatiefilm (Otto) raakt een meisje haar fantasievriendje kwijt wanneer een vrouw hem stiekem meeneemt.

De makers zijn Job, Joris & Marieke, onder meer bekend van de voor een Oscar genomineerde film A Single Life. De films van Job, Joris & Marieke hebben een herkenbare eigen stijl met heldere kleuren en een geweldige timing.

(Otto) was in 2016 de favoriet van zo’n 4.000 leerlingen uit het hele land en werd daarmee de winnaar van de Junior Publieksprijs van het Holland Animation Film Festival (HAFF). Daarnaast werd (Otto) geselecteerd tot de Nederlandse inzending voor de Oscars.

Lesmateriaal

Ga direct in de klas aan de slag met deze prachtige animatiefilm. Hoe?

  • Bekijk de film in de klas, deze is door NFF, NPO en Schooltv beschikbaar gesteld.

  • Bekijk samen de making of van (Otto), waarin Job, Joris & Marieke vertellen hoe ze op het idee voor de film zijn gekomen en laten zien hoe de film gemaakt is.

  • (Otto) en Pony Place zijn onderdeel van het programma 'Reis door de film' van Eye Educatie. Klik hier voor meer informatie en mogelijkheden. De korte films in dit programma zijn zeer divers en bestaan uit zowel animaties als live-action. Samen met een museumdocent onderzoeken leerlingen met actieve opdrachten en kijkvragen de getoonde films. De leerlingen ontdekken spelenderwijs dat er meer te zien is in film dan je zou denken. Hoe filmmakers je meenemen in de meest wonderlijke werelden, door het gebruik van camera, special effects, muziek, licht en geluid.

Job Roggeveen, Joris Oprins en Marieke Blaauw Nederland 2015, 10 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Liefde/vriendschap, Afscheid
Filmkenmerken short
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op