Porfotto

De drie Rotterdamse vrienden Em, Moreno en Kyon hebben een lokale witwaspraktijk overvallen. Ze voelen zich de koning te rijk en gaan met een goed gevoel naar huis. Hun vriendschap komt op scherp te staan als ze merken dat geld niet genoeg is om hun problemen op te lossen.

Porfotto werd vertoond in het educatieprogramma van IFFR 2020. Digital Playground, IFFR en Lantaren/Venster werken nauw samen met als doel meer filmeducatie in Rotterdamse klassen te krijgen.

Deleted Scenes: Filmworkshop met gastles bij Digital Playground

De workshop start al op school met het kijken van de film en een gastles (1 lesuur) door regisseur Edson da Conceicao of een van de leden van zijn productieteam. In de film vertelt hij het verhaal van drie vrienden in de wijk Spangen en de levensbepalende keuzes die ze maken. In de nabespreking, die ingaat op filmtechnieken, storytelling en karakterontwikkeling wordt al vooruit gekeken naar de workshop bij ons die we bij voorkeur kort daarna plannen.

In de workshop krijgen de leerlingen het storyboard van een scène die niet in de film zit en die niet helemaal af is. De opdracht is deze scène te verfilmen en het ontbrekende deel zelf in te vullen. De leerlingen werken in groepjes van 4 à 5 leerlingen samen en we filmen met iPads. Ons medialab en de omgeving vormen de locatie. Welke shots gebruik je om het verhaal te vertellen?

Meer info over deze workshop + gastles en het boeken hiervan via onderstaande link.

  • Geweld
  • Angst
  • Grof taalgebruik
  • Let op met kinderen tot 12 jaar

Edson da Conceicao Nederland 2019, 28 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Liefde/vriendschap, Identiteit, Discriminatie/racisme, Coming of age
Filmkenmerken short
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op