Schuldig

Welkom in de Vogelbuurt in Amsterdam-Noord. Een roerige volksbuurt met charmante laagbouw en uitgesproken karakters. En veel, heel veel schulden. De buurt vormt de achtergrond voor Schuldig, een nieuwe documentaireserie van Human waarin niet alleen de bewoners met schulden centraal staan, maar juist ook de werelden eromheen: de deurwaarder, de hulpverlener, de schuldeiser en de lokale politiek. Maak kennis met Ditte, Carmelita, Dennis, Ron en Ramona: bewoners die het hoofd maar moeilijk boven water kunnen houden. Ontmoet ook Ed, Will en Paul, die elk op hun eigen manier de strijd aangaan tegen ongeopende rekeningen en een vastgelopen systeem.

Lesmateriaal

  • Bekijk de eerste aflevering van de serie via de bovenstaande link. De serie heeft in totaal 6 afleveringen van circa 45 minuten.

  • Het lesmateriaal is ontwikkeld door Movies that Matter. In het lesmateriaal wordt de leerling gevraagd om na te denken over geldzaken en de opbouw van schulden. Hoe werkt een lening? Wie is er verantwoordelijk voor een schuld en hoeveel vrijheid heb je dan nog? Aan de hand van stellingen kunnen leerlingen debateren over deze thema's. Er zijn een aantal vragen voor het kijken van de aflevering en een aantal na het kijken.

  • In de docenthandleiding staat meer achtergrondinformatie en mogelijke antwoorden. Ook staan er sturende vragen waardoor leerlingen anders gaan kijken naar al bestaande opvattingen.

  • Kijk voor meer informatie over de makers, de geïnterviewde en een extra podcast op de website.

  • Alle leeftijden

Arah Sylbing; Ester Gould Nederland 2016, 45 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Mensenrechten/burgerschap, Gezondheid
Filmkenmerken mid-length
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op