Toen mijn vader een struik werd

De tienjarige Toda woont in een bakkerij met haar vader, de beste taartenbakker van het land. Op een dag verandert alles: er breekt oorlog uit en Toda’s vader wordt opgeroepen als soldaat. Toda moet naar haar moeder die in het buurland woont en waar het veilig is. En zo begint Toda aan een avontuurlijke en spannende reis waarbij ze onderweg de meest vreemde mensen ontmoet en in absurde situaties terechtkomt. Ze sluit vriendschap met een jongen die ook op de vlucht is. Toda is een meisje dat niet snel opgeeft, maar zal ze haar moeder ook vinden?

Naar het gelijknamige boek van Joke van Leeuwen. Volwassen thema's als oorlog worden lichter door het te vertellen vanuit het perpectief van een kind.

Lesmateriaal
Eye ontwikkelde in samenwerking met VluchtelingenWerk Nederland en War Child lesmateriaal bij deze film, bestaande uit een speciale lesbrief en schermen voor het digibord met aanstekelijke en interactieve opdrachten.

In de les op LessonUp leert de leerling, aan de hand van kijkvragen, klassengesprekken en reflectievragen, de filmische elementen te analyseren. Hierbij zal extra aandacht worden gegeven aan het scenario van de film en zal een vergelijking worden gemaakt met het boek.

  • Let op met kinderen tot 6 jaar

Nicole van Kilsdonk Nederland 2017, 84 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Liefde/vriendschap, Oorlog/vrijheid
Filmkenmerken feature
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op