ZOOks

De dertienjarige Robin leeft in een wereld waar de natuur verbannen is. In de stad zijn geen bomen en planten meer, het bos is afgezet met een groot hek en de dierentuin is verworden tot een ‘horror circus’, waar mensen angst wordt aangejaagd voor dieren. Als Robin op zoek gaat naar haar moeder, die door het kwaadaardige regime ergens in het verboden woud gevangen wordt gehouden, stuit ze op een verwilderde jongen die in het bos is opgegroeid. Hij blijkt de zoon van de verbannen koning te zijn. Samen proberen ze het regime uit te schakelen en de harmonie tussen mens en natuur te herstellen.

Lesmateriaal Cinekid

Cinekid heeft opdrachten ontwikkeld voor en na het zien van de film. Voor het kijken van de film wordt ingegaan op de invloed van dieren en natuur op ons dagelijks leven. Leerlingen worden bewust gemaakt van het nut van natuur. Na het kijken van de film wordt er meer ingegaan op animatiefilm en het maakproces.

Voor het kijken van de film is een account vereist, deze is gratis aan te maken. Inloggen is mogelijk van 09:00 tot 16:30.

  • Let op met kinderen tot 6 jaar

Kristoff Leue & Dimitri Leue België 2018, 93 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Natuur / dieren, Industrialisatie
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op