Yulia & Juliet is Film van de Maand, met gratis nieuwe les!

Leestijd ca. 3 minuten

Landelijk

Op zoek naar vrijheid, dat zijn de twee meisjes in de korte film Yulia & Juliet (2018, Zara Dwinger) in letterlijke zin, want hun leven speelt zich af in een gesloten jeugdinrichting. Als Juliet vanwege goed gedrag naar huis mag, blijft Yulia radeloos achter.

Elke maand een nieuwe les

Dit is de Film van de Maand: zeer geschikt voor het onderwijs en altijd met een nieuwe, gratis les in LessonUp die aansluit bij de leerlijn film. Je vindt de Film van de Maand ook op Schooltv.nl ('Film in de Klas').

Met de digitale les bij Yulia & Juliet kijken leerlingen de korte film (12 minuten) en ze ontdekken hoe de maker thema’s heeft verbeeld en versterkt met licht, kleur en camerawerk.

Bekijk en bespreek Yulia & Juliet

Yulia & Juliet

Zara Dwinger (2018) - 11 minuten

Moderne adaptatie van Shakespeare in 24 minuten

  • Geweld
  • Grof taalgebruik
  • Let op met kinderen tot 6 jaar
Naar de film

Interview met de regisseur

"Ik hoop dat leerlingen iets hebben gezien waarin ze zichzelf herkennen," zegt regisseur Zara Dwinger over haar film in het Interview van de Maand. "Het is gewoon fijn als je jezelf herkent in media, dat je bevestigt krijgt dat dit ook verhalen zijn die verteld mogen worden."

Lees het interview

Workshop Film + de maker

Wat zou jij doen als je scenarist, geluidsman of cameraman was? Leerlingen verplaatsen zich in de keuzes die filmmakers maken met deze workshop. Yulia & Juliet is een van de opties binnen het programma!

Meer over Film + de Maker
Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op