Calamity

De 12-jarige Martha Jane trekt met haar familie en vele anderen naar het Westen van Amerika op zoek naar een beter leven. Als haar vader gewond raakt, moet ze voor haar broertje en zusje zorgen en de huifkar leren besturen. Ondanks dat ze wordt tegengewerkt omdat ze een meisje is, laat de stoere Martha zich niet kennen. Calamity vertelt op prachtig geanimeerde wijze hoe de jonge Martha Jane Cannary uitgroeide tot de legendarische ‘Calamity’ Jane; Een eigenzinnige held die haar eigen plan trekt in de tijd van het Wilde Westen in 1863.

Calamity valt op door de sterke persoonlijkheid van de personage Martha die de traditionele rolverdeling omver werpt. De krachtige en onderscheidende rol van de vrouw in de prachtige animatie, is actueel en inspirerend. We zijn heel erg blij met Calamity als openingsfilm 2020 van Cinekid. (CineKid)

Lesmateriaal - LessonUp

In deze les wordt aandacht gegeven aan de technieken in geluid en animatie in Calamity. Verder wordt Martha Jane als historisch figuur uitgelicht. De leerling wordt uitgedaagd om gericht te kijken en te luisteren hoe de context (setting en personages) van de film is vormgegeven. Daarbij leert de leerling om te reflecteren op de film en haar thematiek.

  • Geweld
  • Angst
  • Let op met kinderen tot 6 jaar

Rémi Chayé Frankrijk / Denemarken 2020, 85 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Identiteit, Gender
Filmkenmerken feature
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op