From the Sky

Een vader en zoon hoeden geiten op de vlakte van het Midden-Oosten. Het gebied wordt geteisterd door een oorlog tussen Amerikaanse en lokale troepen. Zoon Abbas maakt zich zorgen om de aanwezigheid van Amerikaanse drones die op elk ogenblik kunnen aanvallen. Zijn vader probeert hem gerust te stellen met de gedachte dat de Amerikanen geen interesse hebben in twee herders. Als op dat moment twee lokale soldaten hun kamp benaderen ontstaat er een discussie over de oorlog, en welke rol de bevolking hierin speelt. Abbas staat voor de keuze om zich aan te sluiten bij het leger of zich afzijdig te houden net zoals zijn vader.

Voor het maken van de film heeft regisseur Ian Ebright uitgebreid onderzoek gedaan naar de invloed van oorlog in het Midden-Oosten. Hij heeft gesproken met Syriërs, Irakezen, Amerikanen en de bevolking van het Arabisch schiereiland over de rol die oorlog heeft in het gebied. Het resultaat is een film die de tragische, vaak onzichtbare, kant van oorlog laat zien. De bevolking van een gebied wordt gedwongen een kant te kiezen binnen het conflict.

In de film wordt er uitsluitend Arabisch gesproken (met Engelse ondertiteling). De film geeft een blik op de bevolking die onder invloed staat van interne en externe bedreigingen.

  • Geweld
  • Angst
  • Let op met kinderen tot 12 jaar

Ian Ebright Verenigde Staten 2014, 18 min

Thema Familie, Afscheid, Oorlog/vrijheid
Filmkenmerken short
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op