Hoe Nikita een paard kreeg

De dertienjarige Nikita uit Amsterdam lijkt op het eerste gezicht een heel gewoon meisje. Ze verzorgt haar vogeltje Tweetie en speelt met haar hond Dewi in de sneeuw. Tijdens haar lagere school tijd werd ze erg gepest. Op een dag ging het goed mis met haar en belandde ze in het ziekenhuis. Daar beloofde haar moeder een paard voor Nikita te kopen. Vanaf dat moment werd alles anders…

Lesbrief

Cinekid, ZappDoc en IDFA hebben de vijftien mooiste jeugddocumentaires met bijzondere, waargebeurde verhalen beschikbaar gesteld voor alle thuiswerkende kinderen. IDFA heeft een lesbrief ontwikkeld die toepasbaar is op alle films. Deze kun je hieronder downloaden. De lesbrief is bedoeld om leerlingen kennis te laten maken met het genre documentaire. Het kijken van documentaires helpt kinderen in het vormen van een mening, verruimt hun blik op de wereld en leert ze op een speelse manier kritisch te zijn over wat ze zien.

VIJFTIEN KEER KIJKEN: Bekijk hier de hele playlist van ZappDoc.

IDFA 2021

Hoe Nikita een paard kreeg is binnenkort zowel online als in de zalen te zien tijdens de schoolvoorstellingen van IDFA 2021!

  • Alle leeftijden

Anneke de Lind van Wijngaarden Nederland 2006,

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Pesten, Coming of age, Milieu/klimaat/natuur, Identiteit

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op