I Am Another You

I Am Another You is een ontroerend portret van Dylan, een jonge zwerver uit Utah, die al jaren door de staten van zijn land reist. Hij wordt voor de camera opgepikt door de Chinese filmstudente Nanfu Wang, die net Amerika is gearriveerd en van hem wil weten wat vrijheid betekent. Hij wil het haar wel laten zien: "I'll show you what freedom is like." Nadat ze een paar weken lang zijn avonturen op straat met hem deelt, scheiden hun wegen. Een paar jaar later probeert ze erachter te komen wat er van Dylan geworden is.

In haar kalme voice-over helpt Wang het verhaal vooruit, geeft af en toe een verklaring, daarbij de culturele verschillen tussen haar en haar Amerikaanse generatiegenoot aanstippend. Soms scherp, soms naïef, meestal ogenschijnlijk laconiek ontrafelt ze de samenleving op het Amerikaanse continent, en ontdekt de betekenis van westerse vrijheid. En waar ze dat niet in woorden vat, beroert ze ons met haar onbevangen camerawerk.

IDFA Lesmateriaal

In de onderstaande links is algemeen lesmateriaal beschikbaar ontwikkeld door IDFA. Deze lesbrieven, waarvan één gericht is aan de docent en één aan de leerling, kan universeel gebruikt worden bij het inzetten van een documentaire als educatief middel en is bedoeld om leerlingen kennis te laten makken met het genre documentaire. Het kijken van documentaires helpt leerlingen in het vormen van een mening, verruimt hun blik op de wereld en leert ze op een speelse manier kritisch te zijn over wat ze zien.

Nanfu Wang Verenigde Staten 2017, 85 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Identiteit, Cultuurverschillen, Oorlog/vrijheid
Filmkenmerken feature
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op