Lenno en de Maanvis

Lenno (10) doet zijn uiterste best om zich te gedragen. Maar hoe doe je dat, als de volwassenen in je omgeving niet altijd het goede voorbeeld kunnen geven? De maanvis staat erom bekend een agressieve diersoort te zijn, maar als hij in een voor hem prettige omgeving rondzwemt, kan deze vis uitgroeien tot een zachtaardig exemplaar, die zijn plek zou kunnen vinden tussen de andere vissen. Lenno en zijn maanvis zijn beiden op zoek naar hun plek: in het aquarium, het gezin, in de wereld.

Lesmateriaal

Lenno en de Maanvis was onderdeel van het programma 'Schoolvoorstellingen (2018)' geïniteerd door International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA).

De onderstaande PDF bestaat uit twee delen: eerst een docentenhandleiding en ten tweede een werkblad voor leerlingen. In de docentenhandleiding staat extra informatie over de film en antwoorden op de vragen. Leerlingen leren over vooroordelen, wat 'normaal' is in de samenleving en hoe de regisseuse keuzes heeft gemaakt. Het programma bestaat uit vragen voor het kijken van de film en na het zien van de film.

  • Angst
  • Let op met kinderen tot 9 jaar

Shamira Raphaëla Nederland 2017, 18 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Identiteit, Coming of age
Filmkenmerken short

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op