The Wait

Scholiere Rokhsar voelt zich thuis in Denemarken en is na vijf jaar volledig geïntegreerd, maar als kind van uitgeprocedeerde asielzoekers dreigt ze te worden uitgezet, terug naar Afghanistan omdat de autoriteiten niet geloven dat zij daar gevaar zullen lopen. De film volgt haar op de voet terwijl zij, als het enige familielid dat Deens spreekt, contact heeft met advocaten, de immigratiedienst en andere instellingen. In een observerende, maar ook intieme stijl toont de documentaire de compassie van Rokhsars vrienden, kennissen en buren, maar ook de onverbiddelijkheid van het strenge Deense asielbeleid.

Lesmateriaal

  • IDFA's online collectie voor docenten werkzaam in het primair en voortgezet onderwijs, en mbo. De collectie bestaat uit meer dan honderd films, elk met bijbehorend lesmateriaal. Je kunt binnen de collectie met behulp van de filterfunctie gericht zoeken op onderwijsniveau, thema, lengte, en/of land. Ook zijn een aantal documentaires samengebracht in sets gericht op actuele onderwijsthema's.

  • Via de onderstaande link is lesmateriaal beschikbaar. Dit is opgesteld door International Documentery Filmfestival Amsterdam (IDFA). In het lesmateriaal gaan leerlingen in op het thema van immigratie en inburgering. Daarnaast wordt er ingegaan op een documentaire als filmgenre, hoe kijken leerlingen aan tegen deze soort film?

  • Let op met kinderen tot 12 jaar

Emil Langballe Denemarken 2016, 58 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Mensenrechten/burgerschap, Cultuurverschillen
Filmkenmerken mid-length

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op