(Animatie-)films maken met de leerlijn Beeldverhaal

Tickets
Mediakunst & storytelling voor het basisonderwijs

Leerlingen maken met deze leerlijn kennis met de kunst van beeldend verhalen vertellen en het ambacht van de (animatie-)film.

Beschikbaar vanaf schooljaar 2021/22: Beeldverhaal; een nieuwe leerlijn mediakunst & storytelling voor het PO, ontwikkeld door De Animatiebus i.s.m. IDFA. De Animatiebus is een expert in het ontwikkelen en verzorgen van educatieve film- en animatieworkshops en randprogrammering voor festivals.

Zelf een beeldverhaal maken

Met deze leerlijn maken leerlingen kennis met de kunst van beeldend verhalen vertellen en het ambacht van de (animatie)film. Beeldverhaal prikkelt het creatief taalgebruik en het beeldend vermogen. Je geeft als leraar met deze leerlijn leerlingen de juiste tools om hun eigen beeldverhaal te maken en publiceren.

Heldere lesopbouw

De vorm van deze leerlijn is helder: het gaat om een lessenserie van zes delen met vijf lessen van elk 60-90 minuten waarmee je het creatief taalgebruik en het beeldend vermogen aanspreekt. Elke les bevat een korte inleiding, kijkopdrachten bij film en een maakopdracht voor een eigen film. De leerlingen werken individueel of in groepsverband.

Lesgeven met video's

Als leerkracht of vakdocent geef je deze lessen zelf met behulp van video's in LessonUp. Ook mogelijk: laat een docent van De Animatiebus de lessen verzorgen.

Landelijk I Past bij de leergebieden Nederlands, Kunst & Cultuur I Jaarrond te boeken I PO

Volg ons op