Dag van de aarde

Leestijd ca. 2 minuten

Zuid-Holland

Filmhub Zuid-Holland

Spijbelen voor het milieu? Maakt Generatie Z zich écht zorgen over de toekomst van onze planeet of willen ze gewoon een vrije dag?

Deze eerste generatie ‘full digital natives’ wordt nog weleens verweten dat ze verslaafd zijn aan hun telefoon en ongeïnteresseerd zijn in de maatschappij. De hoogste tijd om op de Dag van de Aarde met je leerlingen in gesprek te gaan over de zorgen die zij hebben over het klimaat. Filmhub Zuid-Holland heeft drie docu’s geselecteerd met gratis lesmateriaal zodat je gelijk aan de slag kan gaan in de klas!

Jovanna for Future

De mensjesrechtenquiz is een samenwerking tussen Movies that Matter Educatie en EO Docs. Bij de mensjesrechtenquiz hoort de mensjesrechten documentaire Jovanna For Future. Deze film is ook onderdeel van het programma dat Filmhub Zuid-Holland heeft ontwikkeld in samenwerking met IFFR en Kunstgebouw, genaamd Strijd. Doelgroep: primair onderwijs, groep 7 & 8, Mens & Maatschappij

Start de les

Anote's Ark

In deze les bekijken leerlingen en/of studenten de film Anote's Ark (2018, Matthieu Rytz). In de documentaire staat president Anote Tong voor een moeilijke opdracht. Zijn eilandenstaat Kiribati wordt bedreigd voor de stijgende zeespiegel. Anote Tong zoekt naar oplossingen voor zijn bevolking. Is hij nog op tijd om zijn land en bevolking te beschermen tegen de stijgende zeespiegel? Doelgroep: voortgezet onderwijs, lesjaar 4 t/m 6, Aardrijkskunde

Start de les

Scenes from a Dry City

In deze les bekijken leerlingen en/of studenten de film Scenes from a Dry City (2018, Francois Verster), een korte documentaire die de watercrisis in Kaapstad belicht. Miljoenenstad Kaapstad kampt met watergebrek vanwege de aanhoudende droogte in de Zuid-Afrikaanse provincie West-Kaap. Het peil in de waterreservoirs van de stad daalt dusdanig laag dat er strenge toezicht wordt gehouden op het watergebruik. Lang niet iedereen houdt zich aan deze beperkingen en gevreesd wordt voor 'Day Zero', de dag waarop de kraan wordt dichtgedraaid. .

Start de les

Strijd

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op