Iedereen kan een livestreamer zijn!

Leestijd ca. 2 minuten

Filmhub Oost

Hoewel we het staren naar schermen inmiddels wel een beetje zat zijn, kan het geen kwaad om een poging te doen ons potentieel in de cyberspace nóg wat meer te benutten. Maar hoe doe je dat, zonder al je spaargeld te investeren in een thuisstudio? We moeten bekennen dat wij ook geen doorgewinterde livestreamers zijn, maar we hebben wel tips voor een aantal betaalbare upgrades om jouw geïmproviseerde thuiskantoor nog professioneler te maken!

Live Webinar via Microsoft Teams?!

Ja, dat kan! Je kunt namelijk twee beelden tegelijkertijd streamen; bijvoorbeeld jouw PowerPoint en een externe presentator die van achter zijn eigen laptop spreekt. In deze video wordt uitgelegd hoe. Een nadeel is wel dat de presentator of een assistent handmatig moet aanklikken welk beeld op welk moment voor de kijker zichtbaar moet zijn.

Handige opnamesoftware

OBS Studio is gratis software waarmee je op verschillende manieren video kunt opnemen en inzetten voor livestreams. OBS stelt je bijvoorbeeld in staat schermopnames te maken en deze te implementeren in een live event op Microsoft Teams. Hier lees je (in het Engels) hoe het werkt.

Zien jullie mij?

De Logitech C920 PRO HD webcam is een betaalbare webcam die veel mogelijkheden biedt. Een nadeel is dat het snoertje erg kort is; dit betekent dat je de webcam niet op afstand van je laptop kunt plaatsen. Meer informatie Als je serieus wilt investeren in een webcam, kun je de LogitechC930E HD PRO overwegen. De beeldkwaliteit is aanzienlijk beter, het gezichtsveld is groter (90°) en ook bij weinig licht ben je goed in beeld te zien. Meer informatie

Ik hoor jullie niet! Horen jullie mij wel?

Een headset is altijd een goed idee. De Plantronics Voyager 5200 UC is een aanrader! Draadloos en met één oorstuk. Andere alternatieven vind je hier

Als je er echt voor wilt gaan...

In plaats van een webcam-headsetcombinatie kun je ook kiezen voor een videocamera. (een headset is hierbij fijn: hiermee kun je eventuele vragen van je online publiek goed horen). De Sony FDR AX43 is gebruiksvriendelijk en biedt geweldige beeldkwaliteit (4K!). Hij beschikt over meer opties dan een webcam, en je kunt er bovendien een microfoon op aansluiten. Je hebt wel een HDMI ingang nodig om deze camera op je laptop aan te sluiten.

De Rode Wireless Go is gebruiksvriendelijke draadloze geluidsopnameapparatuur. De set bestaat uit een microfoon (ontvanger) die verbonden is met een dasspeld (zendertje) waarin de presentator spreekt.

Tot slot een bonustip: de Logitech R400 Draadloze Presenter. Steek de USB-ontvanger in je laptop en navigeer op afstand eenvoudig door je PowerPoint presentaties.

Let op! Kies je voor een webcam, draadloze headset en pointer, zorg er dan voor dat je laptop beschikt over minimaal drie USB-poorten.

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op